tisdag 11 december 2012

Att drömma

Många bloggare har hoppat på att göra Emily Dahls adventskalender där man låter bilderna berätta något nytt varje dag. Dagens tema var en bild som representerar ens framtidsdrömmar, något som jag just nu tänker väldigt mycket på, speciellt på det karriärsmässiga planet.

Om 6 månader tar jag min andra examen och blir därmed informationsdesigner med inriktning rumslig gestaltning. Vad det är är en annan fråga. Men vad som är viktigast är vad jag vill bli. Jag har pluggat i hela mitt liv, jag gick direkt från gymnasiet till högskola och från en högskoleexamen till en annan. Att plötsligt vara klar med sitt pluggande är lite läskigt. Nu ska jag ju ut dit där allt är okänt, mot alla uppdrag och möjliga projekt och det är bara jag själv som sätter mina gränser. Att vara på väg mot det okända är såklart också väldigt spännande.

Jag tror som tur är på ett livslångt lärande, så jag är så klart inte klar med att lära mig nya saker, men jag är mest stor sannolikhet klar med att läsa på högskola om jag inte kompletterar med en kurs eller två. Bilden visar lite hur jag ser vägen fram, både solig och skuggig, med förgreningar och träd på vägen.

Efter praktiken på ett inredningskontor i Eskilstuna har jag nu också en liten ledstjärna till vad jag vill göra och hur jag vill jobba. Det känns skönt. Nu vet jag att jag vill jobba på ett kontor och att jag vill jobba med offentlig inredning och kanske ett och annat privat hem, men med huvudfokus på den allmänna inredningen.

Jag är just nu i fullt sjå att planera och pyssla med framtiden, hänger ni på? a Bientôt!

1 kommentar:

  1. Förstår att det känns läskigt att kastas ut i yrkeslivet snart men jag tror du kommer klara dig galant! Du har verkligen öga för inredning tycker jag.

    SvaraRadera