söndag 22 januari 2012

Top 10 bästa skönhetsprodukterna

Här kommer en lista på mina 10 bästa skönhetsprodukter. Jag är inte världsmästare på smink, men jag tycker det är kul att sitta och pyssla med både smink, hår och naglar. Här är listan, utan någon kronologisk ordning! 

 1. Eyeliner - jag gillar att måla dit en liten vinge, och denna använder jag nästan varje dag - L'oréal infallible eyeliner i färgen night day black. Det är en eyeliner som man skruvar fram, och den passar till det mesta. Sitter dessutom bra, lätt att vässa.

2. På samma bild har jag läppstiftet som jag helst alltid använder om jag ska ha läppstift - Maybelline COLORsensational i färgen Hollywood Red. Den är lite lik min egen färg på läpparna fast lite mörkare.

 3. Nagellack från OPI tycker jag oftast är bäst, de sitter bra och finns i massa fina färger, som detta - Don't mess with OPI.

 4. Rosebud salve är nog en favorit, funkar både på läpparna och på fnasiga nagelband. Doftar gott gör den dessutom. Finns i fler dofter, men detta är min favorit!

5. Parfym är något jag använder varje dag, detta är en gammal bild på de parfymer jag använde mycket då, men de två favoriter jag haft i ett antal år nu består. Först och främst Chanel no 5, eau de Premiere, som Kalle gav mig i födelsedagspresent en gång, använder jag varje dag. Den doftar som origlinalet fast lite mer dämpat, vilket jag tycker passar mig. Sedan gillar jag även Miss Dior Cherie, som doftar smultron. Jag förknippar olika perioder i mitt väldigt mycket med parfym (och musik) därför kan jag inte längre ha Diorissimo som syns på denna bild, det påminner för mycket om den tiden och jag kommer liksom tillbaks till samma humör och samma tankar jag hade då. Det är såklart inget fel med det, men det känns lite konstigt. Den doftar i alla fall liljekonvaljer, en av mina favoritblommor. 

6. Vet inte om detta är en skönhetsprodukt, men vi säger att det är det, en sån här donut att göra knutar i håret med. Köpte den på Glitter och använder den jätteofta, eftersom mitt hår inte är så lätt att sätta upp. Den finns både för ljust och mörkt hår! 

7. Vit ögonpenna, min kommer från Isadora och den tycker jag är bra! Gillar även att ha lite i ögonvrån, då ser man pigg och glad ut!

8. Mascara är också något som jag använder varje dag. Även när jag inte har foundation och allt det där har jag gärna lite mascara. Den jag använder just nu är från Lumene och heter blueberry curl mascara. Den är bra, men inte lika bra som den från Lancôme L'extrême jag använde förut. Tyvärr är den ganska dyr, så jag köper den bara ibland. Nästa gång kanske. En mascara jag kan varna för är Lash Stiletto från Maybelline, luktar konstigt, kladdar något enormt och gör inte fransarna längre eller bättre över huvud taget.

9. Foundation, puder och conceraler från Make Up Store. Jag har lite blank hy, så jag använder Matt Foundation i färgen milk. Samma färg har jag pudret, även om det nästan är genomskinligt. Min concealer heter cover blue, så den har jag endast under ögonen. Jag brukar inte täcka över prickar mer än med foundation och puder, får för mig att de aldrig förvinner annars.

10. Rouge från Lumene i färgen Arctic Glow. Den är ljusrosa och passar bra på mig som är så ljus. Jag är på jakt efter ett rött, men har inte hittat rätt än. Jag har gärna rouge på kinderna, och applicerat det när jag ler, så att det hamnar mitt på kinderna. Det tycker jag passar bäst på mig.


Sedan har jag massvis med andra produkter jag använder, som ögonskugga, handcreme och andra produkter, men de fick inte vara med denna gång! Här är de andra bloggarna som också kommer lägga upp sina 10 bästa skönhetsprodukter!

Fanny Kellerman
Vid mitt Skrivbord
Fashionable Forties
Dahling its Vintagy
One Dreamy Closet
Miss Meadows
Tifa de Leone

a Bientôt!

3 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder. Var kom solen ifrån? Jag gillar också Rose Bud Salvedet är nog den söta burken, smaken och doften! Lumene har mycket bra i budget prisklassen. Ääääälskar deras ögonbrynspennor!

    SvaraRadera
  2. Jösses! Jag får mindervärdeskomplex för att mitt inlägg var så urbota innehållslöst.
    Intressantast för mig var kanske tipset på foundation, eftersom jag också har blank hy. Eller hy som lätt blir lite fet efter några timmar. Jag måste ha en väldigt tunn foundation, annars blir det smetigt.
    Jag ska be och få prova den där foundationen tror jag!

    Och dessutom inser jag att jag ju måste redigera mitt inlägg och länka! Det hade jag helt missat!

    SvaraRadera
  3. I got inspired by your "10 favourite products" challenge:
    In Danish:
    http://gt-sanne.blogspot.com/2012/02/mine-ti-yndlingsprodukter.html
    And in English, if you prefer that:
    http://gt-sanne2.blogspot.com/2012/02/my-top-ten-beauty-products.html
    Have a lovely day. :)

    xo
    Sanne from Denmark

    SvaraRadera