onsdag 18 januari 2012

Att köpa en Klänning 2

Här är den andra av de tre klänningar jag köpte på Beyond Retro häromdagen. Här är den första. Denna klänningar var en sån man ser bland en massa andra klänningar, drar fram för att kika närmare och i samma sekund tänker att den ska jag ha. Det händer inte så ofta, men det är kul när det gör det. 

 Det är en grön 50-talsklänning (kan även vara tidigt 60-tal, är inte helt säker) De svarta banden över kjolen är spets och här har jag den med en blus under.

 Den är nästan fullcircle, vilket är det bästa jag vet! Då passar tyllkjolen under som jag fick av Kalle i julklapp.   Jag skulle himla gärna vilja köpa en röd och en vit underkjol också, men de får inte vara för stora, som denna är perfekt tycker jag.

 Blusen under är en gammal H&M-blus, scarfen i håret är vintage, skärpet är favoriten från H&M och strumpbyxor är vanliga tjocka svarta som är så bra nu under vinterhalvåret.

 Här ser ni tyget närmare, det är ett tunt bomullstyg, gingam-rutigt med svarta sirliga blommor. Spetsen till är himla fin också. Denna klänning är alltså både blommig, rutig och randig. Det enda som saknas är prickigt, så det fick scarfen vara.

Ces't tout!

a Bientôt!

8 kommentarer:

 1. Så fin du är!
  Och klänningen sen, en riktig drömklänning. Jag gillar verkligen denna gröna nyans, inte för ljus och inte för mörkt. Väldigt fint med blus under också.

  SvaraRadera
 2. Åh vilken härlig klänning!

  Stockholmstips mottages tacksamt! Jag kommer förmodligen hålla mig mest kring centrum och söder, så allra helst tips om bra butiker i de delarna av stan :)

  SvaraRadera
 3. Åh vilken fin! Nu längtar jag med hull och hår efter våren och bättre klänningsväder!

  SvaraRadera
 4. Så fint med den uppdelade kjolen! Vet inte vad jag tycker om färgen men den var iallfall vårig. Jättebra längd också, känns orörd.

  SvaraRadera
 5. vilken underbar klänning! så himla sött med blusen under också.

  SvaraRadera
 6. Angeliqa: Åh tack så mycket!

  Karoline: Åh tack!

  Clara: Åh tack så mycket! Har lagt upp några tips på din blogg! :)

  Hanna-Karolina: Åh tack då mycket! Samma här!

  Lillgull: Den fångade mitt öga direkt! Jag gillar färgen, men den är lite svår, eftersom den är smårutig kan den se ut som enfärgad, och då kan färgen te sig lite blek. Absolut! Den är till och med lite sned!

  Elin-Alice: Åh tack så mycket!

  SvaraRadera
 7. Åh, vilken fin klänning.. Jättetjusig! vad snygg du var i den!

  SvaraRadera