lördag 21 augusti 2010

De fem klänningarna.

Jag inte längre kan ha men inte förmår mig slänga, sälja eller ge bort. Som vanligt kan ni klicka på bilderna för att se dem större.

Den första är en 50-tals klänning i midnattsblått med rosetter vid midjan och påsytt band i fint mönster. Denna har jag haft flera gånger, älskar den verkligen. Ett av mina första fynd, 150 kronor på Old Touch i Stockholm. Det är en storlek 36.

60-tals klänning jag köpte i Köpenhamn på en butik som inte finns mer. Älskar färgerna! En storlek 36.

Ullklänning från Old Touch. Fick den av Kalle och önskar att jag kunde ha den! Eller snarare att den inte skulle stickas så hemskt! Storlek 38.

En av mina absoluta favoriter som krympte efter att vi tvättade den. Den var en perfekt 38 och nu är den kanske en 36:a. Den är något sammetsliknande material i brunt, grönt och blått. Jag hade den på min 19-årsdag bland annat. Tror att den är 50-tal.

Och så den absoluta favoriten i hela världen. Köpte den på Saker och Ting i Stockholm, det är nog en av mina dyraste klänningar. Den är 60-tal och helt fantastisk på. Vid i kjolen och faller vackert. Färgerna är också helt otroliga. Det är en 60-talsstorlek 32 men jag har kunnat ha den en del. Nu sitter den tyvärr inte snyggt längre.

Så vad tycker ni att jag ska göra med dem? Låta dem hänga kvar i garderoben eller på väggar eller sälja dem?4 kommentarer:

 1. åh. sånt där är så svårt ju.
  fast det är ju lite synd på så fina skapelser att inte få komma ut och luftas! :)
  den sista 60talsklänningen är ljuvlig! den hade jag gärna köpt.. ;)

  SvaraRadera
 2. Oj så fina, spara ett tag till kanske.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med Emmie, den sista klänningen ÄR helt fantastisk! Behåll om du kommer att använda den!

  SvaraRadera
 4. Emmie: Ja det tycker jag också, tänk om man går ner massa i vikt eller nåt. Eller inte gör det...
  Jag vill ju att de ska användas men de är ju så fina! Jag säger till om jag ska sälja den!

  Spoonful: Ja kanske det!

  Catrin: Ja den måste ju få användas!

  SvaraRadera