onsdag 2 oktober 2013

Du är dina kläder

Efter att ha jobbat kväll är det alltid trevligt att komma hem och vila. Då gillar jag mest att se på TV. Ikväll blev det ett riktigt klädprogramsmaraton innan sängdags.

Det första programmet var von Svenssons Kläder på svt1. Det var premiär idag, och programmet var mycket intressant, uniformer var på dagens agenda. Jag kan själv känna igen det där, att vilja klä sig i vad man förväntas klä sig i, för att passa in eller för att gå in i en roll. Av någon anledning drar jag mig mycket till mörka färger då, vilket jag inte gör annars. Det var även intressant diskussion om makt genom kläder, att vissa sorters kläder har mer makt än andra. Nästa program ska handla om hur vi klär oss i Sverige och varför.

Det andra programmet var seminariet med Elsa Billgren och Underbaraclara under bokmässan i Göteborg. Här kan ni se det om ni vill. Seminariet var väldigt sevärt, med många intressanta diskussioner, som att den vintage som vi fyndar och använder idag förbrukas. Detta har jag inte ens funderat kring, men det är klart att kläderna slits och faller i bitar till slut. Det är som vanligt inspirerande med Underbaraclara och Elsa Billgren, de besitter ett självförtroende som smittar av sig, något jag verkligen behövde idag.
a Bientôt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar