tisdag 10 januari 2012

Om Mig

Eftersom jag fått himla många nya läsare nu tänkte jag presentera mig! Jag heter Amanda och jag är 22 år. Om några veckor fyller jag 23, och det ska bli himla kul!
Jag bor i Solna med min fästman Kalle som jag gillar himla mycket. Vår lägenhet är bland det bästa jag vet, en 50-talslägenhet fylld med våra loppisfynd. Jag pluggar just nu vid MDH i Eskilstuna, så jag pendlar till skolan några gånger i veckan. Jag läser Informations Design med inriktning Rumslig Gestaltning. Innan det har jag bott i Småland och läst Produktutveckling med Möbeldesign. Jag extrajobbar även i en liten butik i Sollentuna. Den här bloggen handlar om sånt jag pysslar med. Det kan vara att sy en klänning, inreda här hemma eller kanske vad jag har på mig.

Om man ska sammanfatta gillar jag 50-tal, matlagning, vintageklänningar i fina färger, inredning, loppisfyndande, skönhet i vardagen, att resa, läsa, foto, kartor, musik, miljö och historia. Bland annat. Om ni undrar något mer har ett jag ett arkiv ni kan kika runt i. Jag har bloggat sedan 2010, så det finns nog 800 inlägg att läsa.

Ces't Tout!

a Bientôt!

3 kommentarer:

 1. Hej Amanda!

  Jag har en liten undran om något som inte återfinns på min direkta hemmaplan, nämligen pyssel :)

  Jag använder jättetrista pärmar, med register, för att organisera papper från banken, skolan, arbeten etc. De står i en hylla, och de känns så himla "myndighets- och byråkratitorra". De är dock utmärkta för sitt syfte. Jag undrar om du har ett tips på hur man kan fräscha upp dessa, skall man klä om dem likt skolböcker under grundskolan, eller finns det andra kreativa metoder för att åstadkomma en mer hemtrevlig och inspirerande hylla?

  Jättefin blogg du har Amanda!

  SvaraRadera
 2. Niclas: Kul att du hittat hit! Eftersom jag inte riktigt vet vilka pärmar är du har, ger jag lite olika råd på något som kan funka!

  Antingen kan du använda plastfickorna på ryggarna (om såna finns) och ha tapet eller fint papper som du antingen skriver eller trycker vad de används till, såsom som "skola" eller "jobb" osv.

  Eller så kan du (om pärmarna har såna tygryggar) köpa textilpennor och kanske skriva lite på, eller rita något fint mönster.

  Om dina pärmar är i kartong kan man limma på lite allt möjligt; tapet, fint mönstrat papper, presentpapper, eller kanske kontaktplast.


  Lycka till med ditt pyssel!

  SvaraRadera
 3. Vilken bra ide med en frontpage presentation!
  Kanske man borde ha lite då o då på sin blogg. Man förändras ju blir äldre och visare. Att presentera sig själv tycker jag är jättesvårt för det finns så mycket..Men jag kanske kör en härm-apa på det här inlägget...

  SvaraRadera