tisdag 17 maj 2011

Canneloni, eller delizie?

När jag frågar Kalle vad han vill ha till middag svarar han 9 av 10 gånger canneloni. Jag tror egentligen att det vi gör är delizie, men spelar inte så stor roll egentligen.

Jag brukar koka lasagneplattor i 10 minuter. Man kan även använda färska. Sedan gör jag tomatsås på passerade tomater, lök, vitlök, oregano, svartpeppar och salt. När lasagneplattorna är färdiga brer jag färskost på, droppar lite av tomatsåsen på och lägger dit två skinkskivor. (Idag provade jag bacon istället, vart mer matigt!) Sedan skär jag upp plattan till två långa skivor och lägger den ena delen på den andra och rullar dom till små snurror. Om har tur kan man ställa dom upp som på bilden.

När jag ställt dom i en ugnsfast form häller jag över tomatsåsen.

Och ringlar över ost.

När det ser ut såhär får det åka in i ugnen på 200 grader.

I 20 minuter.

Till det ska det vara sallad på olika grönsaker. Jag har ingen bild på cannelonin efter ugnen, för då är den inte lika fin.

a Bientôt!


6 kommentarer:

  1. Mmmm, ser kanongott ut, ska absolut testa i helgen.

    SvaraRadera
  2. Såg gott ut och verkar ju lätt. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Åhh! Det såg så gott ut så jag var tvungen att prova direkt, så nu sitter jag och njuter av mina pasarullar!

    SvaraRadera
  4. Fifi: Varsågod!

    Lisa: Det är det!

    Madlar: Kul, hoppas du gillar det!

    Gila: Det är lätt, men tar lite tid bara! Varsågod!

    Hannah: Jaha va kul att du gjorde dom och att gillade dom!

    SvaraRadera