måndag 21 mars 2011

Bonjour Paris, Hallo Berlin

Idag har jag och Kalle bokat vår sommarresa. Vi ska till Paris. Men först till Berlin. Och sen till Bacharach, en fin liten stad i Tyskland. Vi åker flyg och tåg och det ska bli så himla kul. Vi ska se Eiffeltornet och Berlin zoo och Versailles och Montmartre. Vi åker i juni och blir borta i 12 dagar. Kan inte våren och sommaren komma snart?

PS. Har ni några bra tips om vad som är kul att se i Berlin eller Paris? DS


6 kommentarer:

 1. Om det är bra utställningar på
  modemuseet i Paris när ni är där så är det värt ett besök. http://www.myperfectguide.se/Entertainment/Info/1206/muse-de-la-mode-et-du-textile

  SvaraRadera
 2. Du får inte missa loppisen vid Mauer Park i Berlin varje söndag eller lördag (inte helt säker). Den är helt gigantisk!

  SvaraRadera
 3. Åh Berlin! <3
  Ska ni gå en rundtur så är The Free Tour en höjdare! Den tar runt 3 timmar men tiden flyger iväg och du bestämmer själv om du tycker det är värt att betala eller ej genom att dricksa i slutet av turen. Pga av detta är guiderna oftast väldigt bra.
  Det brukar finnas i större städer. I Berlin leddes vi av en liten knubbig irländare med enorm berättarförmåga. Jag gick dem även i Prag (en helt galen kille som vrålade hela tiden, fast på ett bra sätt. I slutet av turen hade våran grupp tredubblats!) och i Budapest (intressant, men inte lika roligt som i de andra städerna, var iof relativt nystartat när vi var där) och fick ut väldigt mycket av att gå alla turerna.
  När jag var i Berlin så startade turerna 2 ggr/dag, 11.00 och 13.00 och börjar vid Brandenburg Gate (S-bahn Unter den Linden). Jag vet inte om tiderna har ändrats men det brukar finnas info om det på hostel osv.

  Vintageportalens Berlingudie är också värd att kolla upp, sök bara på berlin så hittar du massor med tips på loppisar!

  Berlin är fantastiskt och jag hoppas du får det jättebra!

  SvaraRadera
 4. Åh så roligt! Hoppas du bjuder på en hel drös med bilder från resan sen!

  SvaraRadera
 5. åhhhhhhhhh vad fint och kul!!:)

  SvaraRadera
 6. Fashity: Åh vilket tips! Tack så mycket!

  Tant Sara: Åh va kul, hoppas vi hinner med den!

  Freja: Åh tack så mycket, vilket fint tips! Det ska jag absolut kolla upp! Ska också kolla in Vintageportalens Berlin!

  Angeliqa: Det är klart! Oj va vi ska fota!

  Lisa: Tack fina du!

  SvaraRadera