söndag 27 februari 2011

Kameran

Jag skulle ju berätta mer om den där kameran Kalle köpte. Det är en tysk kamera av märket Agfa, tydligen är den från tidigt sextiotal. Denna kamera en av förlagorna till Dianakamerorna och divese andra "leksakskameror" som är populära just nu. Istället för att vara tillverkad i endast plast som kopiorna så har denna kamera många delar i aluminium vilket gör att den blir lite tåligare men fortfarande löjligt lätt. Kameran har endast en knapp och det är avtryckaren. Det finns inga inställningar utan man får ta det man får. Filmen matar man fram manuellt med ett vred detta gör att man kan dubbelexponera å trixa.
Denna kamera är väldigt prisvärd gemtemot att köpa en mellanformats kamera i övrigt eller att köpa en toycamera från ex lomo. Vi hittade vår på Stadsmissionen för 40 kr, så det är en av Kalles bästa kamerafynd. Undrar vilka bilder som tagits med denna söta kamera?

a Bientôt!


2 kommentarer:

 1. Så fin, så fin!
  Jag älskar enkla kameror med få knappar. Det känns så mycket mer äkta när man får de bilder man tar och inte kan redigera, radera, ta om och ädnra sig hela tiden.

  SvaraRadera
 2. Spännande tanke!

  Tack, ja jag gillar blått mer och mer :)

  Kram tillbaka!

  SvaraRadera