måndag 3 maj 2010

Villains

Jag tänkte även göra ett inlägg om skurkarna i Batman. Det är olika om de kommer från spel, filmer eller serier, detta är bara mina hopplock av det jag tycker är mest intressant. Sedan finns det ännu fler skurkar i Batman men det hade inte fått plats i inlägget.Jokern: Alterego Okänt. Han är Batmans ärkefiende. Otroligt intelligent och hittar alltid på något vansinnigt. Han har inga direkta motiv vilket är ganska obehagligt. Heath Ledgers version av Jokern är bland det läskigaste jag sett. Och jag är inte så lättskrämd.Harleyquinn: Harleen Quinzel var Jokerns psykolog när hon blev kär i Jokern. Nu är hon hans sidekick som älskar honom medan Jokern inte märker henne alls.Pingvinen: Oswald Cobblepot liknade en pingvin vid födseln så han övergavs av sina föräldrar. Detta vill han hämnas och gör det på teatraliska sätt.Mr Freeze: Dr. Victor Fries hade fryst ner sin fru som blivit sjuk, i väntan på ett botemedel. Hans chefer stoppade projektet vilket ledde till att hans fru dog. Han skadades allvarligt när han försökte stoppa dem, vilket ledde till att han inte tål värme. därför har han en dräkt så att han kan leva i denna värld. Sedan dess har han velat hämnas sin fru på olika sätt.TwoFace: Harvey Dent var en distriktåklagare som var mycket populär och vän med Bruce Wayne. Efter en olycka i en fabrik blev halva kroppen vanställt vilket ledde till att han tappade allt hopp. Han gick över till de andra som han tidigare bekämpat och började tro på att allt skulle vara rättvist, vilket enligt honom var slumpen. Därför utgår alla hans beslut ifrån att singla sin lyckoslant. Han är dessutom mycket kluven och schizofren.


CatWoman: Selena Kyle var sekreterare hos Max Shreck. När hon en kväll på kontoret hittar papper på en affär hennes chef försöker driva igenom börjar hon gräva. Hon hittar att konsekvenserna av affären hade varit fatala, och hon berättar om sina efterforskningar. Då försöker han göra sig av med henne genom att knuffa ut henne genom ett fönster. Hon ligger där livlös när några katter kommer förbi och hon plötsligt vaknar till liv. Hennes gamla personlighet är som bortblåst, hon är nu catwoman.Poison Ivy: Pamela Isley botanist som blev förgiftad. Detta ledde till att hon blev Poison Ivy, hälften väx hälften människa. Hon är giftig och kan få saker att växa. Hon riktar in sig på att hämnas på de som vill förstöra för hennes växter. Hon älskar dom som sina barn.


Ra's Al Ghul: Han var den som lärde Bruce Wayne att slåss som en ninja, men när de inte kom överens gick de skilda vägar. Jag har inte sett så mycket av honom, men han är en av Batmans största fiender.

Gåtan: Edward Nigma, (E .Nigma) Han är otroligt intelligent och är förtjust i pussel och gåtor. När Jim Carrey spelade honom i en film var han ganska hysterisk, men jag ser mer Edward som en ensam själ som är ganska tillbakadragen.

Man-Bat: Robert Langstrom är forskare som lyckades få fram en mutation, han provade på sig själv eftersom han inte fick fortsätta vilket ledde till att han blev Man-Bat. Han har mest synts till i animated series.

Clayface: Matt Hagen var skådespelare som blev beroende av en hudcreme som gjorde att han kunde skulptera sitt ansikte till vad som helst, till exempel andra personer. Efter att ha använt det för länge blev han som gjord av lera.

Fågelskrämman: Dr. Jonathan Crane var specialiserad på rädslor, något som verkligen fascinerar honom. Han lyckas tillverka en gas som får en att se hallucinera sin värsta rädsla.

Det som alla skurkar har gemensam är att de har något de brinner för. Till den grad att de blir besatta och utsätts för något som gör att de slår över till fel sida. Ju mer Batman bekämpar desto värre blir de.

Vad tycker ni?

Bilderna kommer från antingen från Wikipedia eller härifrån. Förutom bilden på Jokern. Den vet jag inte var den kommer ifrån...

4 kommentarer:

 1. De har ju alltid som mål att förgöra Batman till vilket pris som helst.

  SvaraRadera
 2. Ja precis! Fast det började inte alltid med Batman, vilket är det intressanta tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Det gör det inte, men han kommer alltid och sätter käppar i kugghjulen. Först då ändras målet från världsmakt/pengar/kaos till att förinta Batman. Det roliga är att Bruce Wayne alltid ska hamna i skurkarnas onda plan.

  SvaraRadera
 4. Ja det är en intressant tanke!

  SvaraRadera