onsdag 28 april 2010

Superheroes

Jag har en oändlig facination för superhjältar. Jag skulle kunna prata om det länge, men det skulle nog ingen orka med. Här är mina tre (fiktiva) favoriter i alla fall.Spiderman:

Peter Parker aka Spiderman. Han har inte valt att vara hjälte, men har fått chansen att vara det. Han ser en möjlighet i det som är värdefull och det har till slut blivit en del av hans personlighet. Samtidigt som har är hjälte fotar han för den tidning som smutskastar honom, åh ironi! Att han dessutom är vansinnigt förtjust i Mary-Jane gör det inte lättare. Han drivs av tron på rättvisa.

Filmerna är väldigt bra, men de tecknade serierna är inget att hänga i julgranen kanske...

Superman:

Superman aka Clark Kent. Han är redan född superhjälte, så hans alias är en vanlig människa. Han är intressant, dräkten, frisyren och namnet, mer superhjälte kan det ju inte bli. När han är Clark Kent jobbar han som journalist och är svag för Lois Lane och kryptonit. Han drivs nog mer av att det är hans personlighet att vara hjälte, till skillnad från de andra två.

Jag gillar nog mest de gamla filmerna, men jag har inte sett den nyaste.

Batman:

Bruce Wayne aka Batman, Dark Knight. Han har valt att vara hjälte, tränat och skaffat de prylar han behöver. Han drivs mer av hämnd och tron på rättvisa än de andra två, som blossat upp efter att hans föräldrar blev mördade framför hans ögon som liten. Han har valt sin egen fobi som symbol för att han vill att hans fiender ska känna samma rädsla som han gjorde/gör för fladdermöss.

Filmerna är väldigt bra, både de gamla och nya. Jag gillar även animated series.

Batman har även de mest fantasifulla fienderna, de ska också få ett inlägg.

Jag vet inte var min fascination kommer ifrån, men det kanske är det där med att vara utvald. Att göra nytta och att vara behövd. Att vara missförstådd, att vilja göra rätt. Eller kanske att vara stark. Vardagshjältar är också intressanta, att en människa kan vara så viktig för andra. Mina tre vardagshjältar är kvinnor. Dom ska också få ett inlägg.

Jag vet inte var bilderna kommer ifrån...

Vilka är era hjältar?


2 kommentarer:

  1. Jag håller med dig om att Batman är den riktiga hjälten. Han behöver inte muterade superkrafter för att spöa skiten ur skurkarna. Instämmer även att serien har de mest fantasifulla skurkarna som i princip alla känner igen. Det är inte en slump att det har gjorts så många filmer om Batman. Du måste spana in Batman från 60-talet.

    //Nicklas
    (http://fannicklas.blogg.se)

    SvaraRadera
  2. Ja verkligen, inlägget jag tänker göra om skurkarna blir både långt och igenkännbart! Batman från 60-talet är jätterolig, ganska bra med de medel de hade då tycker jag!

    SvaraRadera