Igår lagade jag och Kalle renskavsgryta, så jag tänkte visa hur man gör! När jag bodde hemma åt vi ofta det här. Renskaven köpes fryst i butik och kostar kanske 30-35 kronor per förpackning, man behöver inte tina den. Renkött är gott och magert med mycket smak!
Här är ingredienserna i grytan, en förpackning renskav, matlagningsgrädde, viltfond och soja. Detta är grunden, sedan kan man ha i lite allt möjligt, jag har provat med sambal oelek en gång, det var ganska gott, man kan annars ha i oliver, paprika, spenat, svamp exempelvis. Ikväll blir det med kantareller och syltlök.
Kalle fotar detaljer i köket under tiden jag hackar... Fönstret...
Tändsticksaskar som jag har fixat till lite.
Sedan har man i kryddorna, sojan och fonden. Jag använder inga direkta mått, man får smaka sig fram, men jag brukar vilja ha så pass mycket soja att den får färg. Kryddor man kan använda är exempelvis vitpeppar, herbamare, salt, peppar, enbär, persilja... Lägg i syltlöken och kantarellerna sist, precis innan servering, annars blir de trista...
Här ser ni allt annat, salladen kom med på ett hörn. Den gjorde jag på gurka, tomat, babyspenat, rödlök och cachewnötter. Den passar bra med crema di balsamiko.
Ha en trevlig kväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar