onsdag 31 juli 2013

Hos Mormor

När jag var liten bodde mormor och morfar i ett radhus från 70-talet. Vi åkte dit flera gånger per år då. Nu blir det inte lika ofta tyvärr. Sedan några år tillbaka bor mormor i en lägenhet i Umeå där hon trivs bra. Nära skogen och nära till stranden. Här är några bilder jag tog från min snabbvisit i helgen! 

 Mormors matplats. Hon gillar också grönt!

 Här är en typisk bild på mig när jag var liten, tagen i farmor och farfars trädgård. Vitt hår och röda kläder.

 Här är en fin tavla mormor broderat 1973. Den hänger i köket och har hängt med länge. Har alltid tyckt att den är himla fin.

 När vi var på loppis fyndade även mormor, en liten soffa och bord för 150:-. Tyvärr var de svåra att få med bild med objektivet jag hade med mig, men hela eftermiddagen satt vi i solen på balkongen och invigde de nya möblerna.

 Mamma är ju också bra på att fynda, denna Dior-väska blev hennes för en hundring. Himla fin!

Här är ett set med salt och peppar jag köpte till mormor i Köpenhamn för flera år sedan. Eftersom hon har en vit pudel passade de bra tyckte jag. Synd bara att jag inte köpte ett par till mig själv också... de är himla söta!



a Bientôt!






tisdag 30 juli 2013

I Umeå

Efter en kort visit i Umeå fick jag med mig dessa bilder hem. 

Kim, mormors hund är en pudel som är himla glad i sin lilla trasa. Här ligger han i soffan och kikar mot hallen om någon skulle komma. Det är så kul med hundar och deras personlighet, Kim har alltid varit en speciell hund, han är lekfull och pigg, även nu när han är 11 år.

Vår hund Mira har också speciell personlighet, även om vi fortfarande håller på att lära känna henne. Hon är helt oberörd om andra hundar, om de inte ser ut ungefär som hon, då blir det roligt! Sedan är hon väldigt kelig, gillar att vara nära. Hon kan i och för sig vara väldigt reserverad mot folk hon inte känner, men hon är väldigt snäll!

Här har ni en bild på mig också! Med minimalt med smink och utsläppt hår. Det var väldigt varm i Umeå, men vi hade massa roligt att göra, så vi hann aldrig till stranden.

Vi gick en sväng på Myrorna i Umeå som jag alltid tyckt varit så bra. Här är leksaker i ett vitrinskåp, tågleksaken längst in är liknande som mitt spektakulära fynd, fast priset sköt i höjden när kartongen fanns med. Båten var också fin, helt i plåt för några hundralappar.

Jag gillar ju miniatyrer, och denna var riktigt fin, en liten röd telefon för 100 kronor. Vad jag fick med mig hem var en kjol och två scarves, det var halva priset på alla damkläder. Det får vi kika på snart!



a Bientôt!





söndag 28 juli 2013

En Sommar


Efter snart en månad är det dags att blogga igen! Jag har inte haft min semester än, men jag har hunnit med en del trevliga utflykter! 

 Som med pappas båt. Kalle tog dessa fina panoramabilder.

 Här är Kalle själv! Glad att vara i solen. Eftersom vi båda jobbar mycket varje sommar hinner vi inte vara ute så mycket som vi skulle vilja.

Här är sista panoramabilden. Är himla förtjust i denna, med Norrmälarstrand och stadshuset.

Sedan har jag också bilder på när jag var i Umeå över en natt (!) och hälsade på Miras uppfödare, gick på loppis och umgicks med mormor.


a Bientôt!




tisdag 9 juli 2013

Päron, Page och Papillion

Häromdagen hade jag klipptid, och resultatet blev detta! 

 En lång page istället för mitt långa hår. Eftersom jag inte klippt mig sedan januari var det inte mycket att göra än att kapa 2 decimeter.

 Det känns lätt och somrigt, och jag tror att jag kommer att trivas! Detta hade jag på mig i lördags när jag jobbade i butiken, en vintage-klänning köpt på Tradera för något år sedan och mina hasbeens papillion som jag är himla nöjd med!

 Denna frisyr har jag haft tidigare, den är lätt att hålla reda på och om jag vill låta det växa kan den göra det och om jag vill klippa ännu kortare är det bara att boka in en ny klipptid!

Ces't tout!



a Bientôt!





lördag 6 juli 2013

Det spektakulära fyndet

Efter 5 år som loppisfyndare har jag blivit mer och mer kräsen. Och det är bra, så att man inte släpar hem vad som helst från loppisar. Vi har redan en del grejer här hemma. Därför har Kalle en ny sökmetod, att fynden ska vara spektakulära. Jag älskar det ordet. De måste vara något extra. Det får en verkligen att fundera en extra gång. När jag såg denna på en loppis här i Stockholm kunde jag inte lämna den bakom mig. 

Den är gammal plåtleksak, med två tåg som åker i varsin cirkel. Man kan sedan dra upp den så far de fram. Med en spak kan man sedan bromsa in innan stationerna, och sedan gasa iväg igen.

Här ser vi en station till det röda tåget. Det andra tåget är blått.

Grönska och söta små hus.

Tycker det är så fint med detaljerna på sidorna i klara färger. Jag är inte så bra på leksaker, men denna tror jag ändå är i ganska bra skick. Kan tänka mig att det är 40-tal.

När jag kom hem med den höll Kalle med om att den var spektakulär. Nu får vi se vad nästa spektakulära fynd blir.



a Bientôt!






torsdag 4 juli 2013

En domherre på sommaren

Trots att jag visar en del loppisfynd just nu har jag inte gå så mycket på loppis som jag brukar. Allt kommer från ett och samma tillfälle. Så kan det vara ibland. 

Denna domherre köpte jag på Myrorna. Den tänkte jag skulle passa bra till hennes samling porslinsfåglar. Jag har en liten gul och grön fågel som den också blev vän med.

Men den gula får stanna hos mig. Köpte den i Nässjö och var himla nöjd med den. Jag får ta bild på mammas samling någon gång, den är himla fin!




a Bientôt!





onsdag 3 juli 2013

Stripes

Ränder är ju en av de bästa mönstren, här på ett par skor! 

Jag hittade dessa på rea på Ellos för någon månad sedan och köpte direkt. Mamma har ett par likadana fast svarta. Orange är min nya favoritfärg, och efter en snabb titt på min skohylla märkte jag att har ca 6 par skor i de varmare kulörerna. Trevligt!

Dessa ska få följa med tillsammans med tunna bomullsklänningar och eventuellt ett par jeans (!) jag precis införskaffat på rean. Jeansen får ni snart se på bild!



a Bientôt!





tisdag 2 juli 2013

Ett fönster

Här är vårt köksfönster nu, minus den blå hortensian som bestämde sig för att dö. Pelargonen fick vi av Kalles föräldrar i examenspresent, tillsammans med ett bidrag till en resa. Vi håller just nu på att fundera ut var vi vill åka i sommar. Min och Kalles gemensamma semester kommer sent i år, i mitten på augusti är jag ledig i två veckor. Tur att jag har ett jobb där man kan sluta tidigt ibland så att man hinner vara ute i solen!



a Bientôt!



PS: Någon dag måste jag lägga upp bilder på vad jag fick i examenspresent, massa fint!


måndag 1 juli 2013

Amanda

Här är ett loppisfynd jag hittade för några veckor sedan. 

Den låga skålen har jag sedan tidigare i samma serie, nu har jag köpt den höga. Det är Rörstrand i serien Amanda. Den är från 70-talet, och jag skulle gärna hitta fler delar! Helst en kanna eller kanske några koppar? Kanske kan det bli en samling en dag.

Den låga har en dekor på botten, men den höga har istället på utsidan. Fint!



a Bientôt!