onsdag 30 maj 2012

Grönska

Jag älskar verkligen att se blommorna lysa upp i fönstret! Speciellt dessa små skott, tagetes vi fått av Kalles föräldrar. Någon dag ska jag visa er balkongen också, den prunkar!


a Bientôt!





söndag 27 maj 2012

En Utsikt

Jag älskar verkligen den här bilden. Det är från förra året men precis såhär ser det ut, som en vägg av grönska som man kan kika in i. Jag är fortfarande sjuk, och börjar bli lite rastlös. Jag får dricka te och vatten och äta glass och hoppas att jag blir lite piggare snart!


a Bientôt!




torsdag 24 maj 2012

Vigelandsparken och Holmenkollen

 Norge är en så fantastiskt fint land, på söndagen bestämde vi oss för lite sightseeing.

 Vi gick till Vigelandsparken!

 Statyerna av konstnären Gustav Vigeland var helt fantastiska. Älskar den här fontänen.

 Också en klassisk bild på Kalle.

 Karin var med också, hon är nu hemma från Sydamerika efter 4 månader. Karin är tillsammans med syster Beate och Kalles kompis Kalle Li brudföljet på bröllopet i oktober.

 Här var en av mina favoriter. Ett litet barn.

 Den här var också himla vacker, sällan man ser statyer med hår på detta sätt! Alla statyer visade så många känslor, många av dem väldigt innerliga.

 Vi gick vidare och tog tricken...

 ... till Holmenkollen!

 Utsikten var fantastisk!

 Här är utsikten från Tricken.

 Ännu en utsikt. Tänk att bo häruppe.

Det var den söndagen i Norge, tyvärr blev jag sjuk efter Holmenkollen och vi åkte hem senare på kvällen. Jag har varit sjuk nu i snart en vecka, vilket är lite tråkigt. Norge måste besökas snart igen!


a Bientôt!





tisdag 22 maj 2012

En Resa

Helgen var som sagt vigd åt konfirmation i Norge, en av Kalles kusiner skulle konfirmeras och vi var på plats. 

 Dekorationerna gick i blått.

 Och så klart med Norska flaggan.

 Vi fick hjälpa till att vika servetter. Dessa som ser ut som påfåglar var lätta och fina.

 Jag hade också blått, en ny klänning jag köpt för detta tillfälle.

 Den är 50-tal i ett ljusblått brokadtyg med små rosetter och knappar. Till det pricka strumpbyxor från H&M och favoritskorna från Vagabond.

En av Kalles mostrar hjälpte mig med frisyren som blev en inbakad fläta.

 Innan konfirmationen i rådhuset tog vi alla varsin glass. Här är en favorit, soft-is med krokantkross på. Att det inte finns i Sverige förstår jag inte, det är nog det godaste jag vet!

 Rådhuset i Norge är nog ett av de vackraste jag sett.

 Och väggmålningarna sen!

 Efteråt var vi alla glada, det var en oerhört fin ceremoni. I Norge kan man välja om man konfirmeras kyrkligt eller borgerligt, där den senare är mer av en etisk konfirmation där man betonar människors lika värde och att man går in i vuxenlivet. Det var en sådan vi var på nu, och det var fint. Det finns visst i Sverige också men är inte alls lika stort som här.

Efteråt blev det middag hemma hos kusinerna, och kvällen blev verkligen minnesvärd.


a Bientôt!





måndag 21 maj 2012

Essie

Dagen består tyvärr av sjukdom. Vi var i Norge på ett konfirmationsfirande och efter det fick jag något förkylningsliknande. Jag tröstar mig med att det snart är sommarlov och att jag har nytt lagellack från Essie köpt på taxfree. De jag har nu är från vänster till höger: Matt lack, ballerinaslippers, watermelon, chinchilly som jag ska ge till mor min, 5:th avenue, mademoisell och top coat. De två ljusrosa passar perfekt till fransk manikyr, så fort jag blir frisk ska jag köpa ett vitt essie-nagellack och göra manikyr, det har jag inte gjort på flera år!

Snart lägger jag upp bilder från Norge!


a Bientôt!





tisdag 15 maj 2012

Mexiko

Här är en ny klänning, den inköptes på vintagemässan för några månader sedan. Jag hade tänkt sy om den lite men som vanligt har jag inte haft tid så det har blivit att jag använde ändå.

Klänningen får mig att tänka på Mexiko, mönstren och färgerna är himla trevliga och somriga, fast bakgrunden är svart!

Jag tror att den är från 60-eller 70-talet.

Strumpbyxorna är twilfit och skärpet är ett gammalt Gina Tricot.

Här mönstren på klänningen, lite spets, lite blommor, lite prickar, lite av allt.

Också de obligatoriska flätorna!


a Bientôt!





söndag 13 maj 2012

Söndagslugn

Söndagar är som bäst när man får pyssla lite med allt möjligt. Som nu sitter jag och skissar inför veckan som kommer och innan dess skurade jag ut tomglas för ett projekt. 

 Söndagslugnet efter att vi städat är så härligt. Vi storstädade på förmiddagen, eller jag städade, Kalle hjälpte till så gott han kunde, han är ju lite sjuk.

Jag putsade fönstren, städade badrummet, slängde sopor och plockade undan så mycket som möjligt som fick åka upp på vinden. Här ser Kalle pigg ut, men det är nog mest för att Diablo III kommer ut nu på tisdag, något han väntat på sedan innan vi träffades. Annars i veckan ska vi fira pappa och sedan åker vi till Norge. Himla bra vecka!


a Bientôt!





onsdag 9 maj 2012

Äppel Päppel Piron Paron

 Idag kändes som en grön dag, så då fick min nya klänning åka på! Upptäckte dessutom att jag kan sätta upp håret i flätor, det är himla fint!

 Jag köpte klänningen på Tradera och den blev dyrare än jag trodde att den skulle bli, men den är ju bra! Perfekt både för vardag och fest. Åh så klyschigt det lät!

 Det är min favoritmodell på klänningar, liten ärm, båtringning, vid kjol och smal midja!

Förutom att ha klänning och flätor skissar jag på en skolgård i ett skolprojekt och funderar vad jag ska göra i helgen förutom att jobba!


a Bientôt!





söndag 6 maj 2012

Kunskapens Äpple

Umeå är en fantastisk stad att fynda i, det gör vi varje gång och även denna helg. 

 Två vita krukor. Jag är ju väldigt förtjust i just glaserade tyska krukor och om de är vita får de nästan alltid följa med hem om de inte är i för dåligt skick. Skulle även vilja ha fler gröna, har en del bruna.

 Men det bästa fyndet var nog ändå dessa.

 En hel uppsättning uppslagsverk av min favoritdesigner Stig Lindberg. 15 band i ganska bra skick, vissa har lite fläckar här och där.

 Äpplet är kunskapens äpple, och det tillverkades mellan 1964-1967 och är fulla med information. Älskar färgerna guld, svart och vitt, det är väldigt art deco.

Nu står de högst upp i vår hylla och blickar ner. Det är den bästa presenten till mig och Kalle jag köpt på väldigt länge, så länge som jag letat efter dessa och hoppats på att hitta. De finns även i en annan färgsättning, men denna är favoriten. Fast det bästa är nog ändå priset, jag betalade 10 kronor styck.


a Bientôt!









Klippdocka

Det blev visst ett litet uppehåll här, vilket beror på att jag åkte till Umeå för att fira en 70-årsdag. Det var trevligt och vi kom hem idag. 

 Jag tänkte visa en klippdocka jag fick av min faster, av Judy Garland. Jag tycker den är himla flott, med sina små utstyrslar. Just nu står hon vid vårt växthus och vilar i en turkos och svart dräkt.

Fast det kanske skulle vara mer passande med ett par snickarbyxor vid en odling? Ett par såna kanske jag också skulle ha? Himla snyggt. Gillar även den ljusblå klänningen med fluff. Såklart.


a Bientôt!






onsdag 2 maj 2012

Körsbärsblom

Valborgsmässoafton bestod av att åka till Kungsträdgården och titta på körsbärsblommorna. Vi gick även på NK och kollade bestick, men det fotade vi inte. 

 Kalle var med och testade sin Hasselblad.

Körbärsblommorna var som vanligt helt magiska.


 Och hur många bilder man än tog så blev det aldrig lika bra som i verkligheten. Typ som när man fotar Kalle.

Ljuset under träden var fantastiskt fint.

 Och blommorna var på höjden av blomningen.

Solen låg på och då är det ju ännu bättre!

 Och blå himmel.

Jag hade stor rosett i håret.

 Och en ny kavaj tillsammans med min klänning från Old Touch.

 Kan inte alla träd ha blomster?

Det var allt för denna Valborg, vi åkte sedan och åt middag på Texas Burger Co, och tänkte ha åkt till Skansen, men kände båda att hemma lockade mer. Så är det ibland när man jobbar och pluggar omvartannat!



a Bientôt