tisdag 28 februari 2012

En Rosettdetalj

I helgen köpte jag en jacka på H&M. Jag hade sett den på Linnéas blogg och kände att jag också behövde en marinblå A-linjeformad jacka med rosettfickor.

a Bientôt!

måndag 27 februari 2012

Orange, Indigo och Grönt

Här är allt jag fick med mig hem från loppisen. Utom en present som jag köpt till min syster. Vi sa att man inte borde få med sig mer än man tog med sig dit, men det fick jag nog inte. 

 En dekoration från 60-talet som jag inte kommer ihåg vad den heter nu igen. Orange och passar fint i arbetsrummets fönster. 30:-

 Mint vintage solglasögon i orange.

 Det är ovanligt, det fanns verkligen jättemånga! 100:-

 En dramaten. Tyckte om färgen. Nu tycker Kalle att jag är som en pensionär, men de är ju oslagbara! Såg en sån här rutig för några månader sedan som Kalle och Beate övertalade mig att inte köpa och jag ångrade mig jättemycket, de är så bra att ha med sig när man handlar! 100:-

 En söt kökshandduk från 50-talet i den bästa gröna färgen. 50:-

 En liten ask i teak med glaslock. 30:-

Också till sist en pepparkvarn som ser ut som ett torn eller en fyr kanske. Kanske 60-tal? Jag köpte den här i orange och mamma köpte en svart. 50:-

a Bientôt!

söndag 26 februari 2012

Med Blått och rosa på en loppis

Nu i helgen har jag och mamma stått på loppis och sålt prylar! Det var prylmarknaden i Kista och vi fick en del sålt! Jättekul! 

 Såhär såg jag u på söndagen, och jag tror jag fick höra 10 gånger att jag hade fina kläder.

 Klänningen fick jag av Kalle i julklapp, skärpet är mammas gamla, strumpbyxorna är favoriter som mamma köpte till mig och scarfen är vintage.

 Det var väldigt kul att stå på loppis, många roliga människor att prata med och alla fina grejer jag fick med mig hem!

 I sommar skulle jag vilja stå på Täby galopp bakluckeloppis, det vore jättekul!

Så var det med det!

a Bientôt!

onsdag 22 februari 2012

Solna Kyrka

Som ni läste i ett tidigare inlägg så har jag och Kalle nu bestämt datum för vårt lilla bröllop. Vi ska gifta oss i mitten på oktober, då har vi varit ihop i 7 år. Vi ska gifta oss i Solna Kyrka för den är så himla fin. Här är den när vi tittade på den i augusti förra året. Vi har verkligen haft svårt att bestämma oss, alla årstider är ju så himla vackra. Sommaren var vi inne på. Våren var vi inne på. Vintern var vi inne på, ett klassiskt vinterbröllop med rimfrost och marschaller. Men så kom december 2011 och ingen snö. Så vi tänkte om, till hösten istället. Jag har alltid velat ha ett höstbröllop. När alla löv är gula och solen skiner. Vi får hoppas att det är sånt väder dagen vi säger ja. Det blev många himla i detta inlägg, men ställ gärna frågor om ni undrar något!


a Bientôt!

tisdag 21 februari 2012

Notebook

 Häromdagen var jag inne på pocketshop och hittade dessa. Jag älskar deras skrivböcker.

 Dessa i starka färger med frimärken, skrivmaskiner och pennor fick mig att tänka på våren.

 Den gröna är numera min dagbok och den blå har jag till mina kursanteckningar. Det går en del såna här, jag antecknar nämligen nästan allt som sägs.

Den röda fick Kalle, eftersom han också antecknar ibland! 29:- styck kostade de, utan ränder. Det är bra eftersom jag skriver så stort.


a Bientôt!

söndag 19 februari 2012

Den lilla Röda

Här är en liten röd klänning. Den är himla trevlig. Till den har jag ett favoritskärp och en liten scarf i håret. Nu ska jag och Kalle till hans föräldrar på middag!


a Bientôt!

lördag 18 februari 2012

Blommigt och Onyx

Efter en hysterisk vecka full med jobb och skola kommer nu en helg med jobb och skola. Tur att jag har ett jätteroligt jobb och en jätterolig utbildning. Igår hade jag en välbehövd ledig dag, som jag spenderade med min syster i stan. Vi sprang runt i olika butiker, fikade och åt lunch. Som jag kan sakna henne emellanåt! Här är vad jag fick med mig från stan! 

 På Stadsmissionen hittade jag denna sidenscarf, som jag köpte för mitt presentkort jag fick i födelsedagspresent. Så på ett sätt är detta min födelsedagspresent!

 Den är skir med de finaste färgerna blått, cerise, grönt och vitt.

Sedan köpte jag även ett halsband med pärlor i onyx. Svalt och fint!


a Bientôt!

tisdag 14 februari 2012

Klänningar jag aldrig köpte

Det händer att jag hittar klänningar jag inte köper. Det kan vara att de är för små, att modellen inte passar mig eller att jag inte har råd just då. Då är det bra att kunna ta bilder på kläderna så att man kan komma ihåg dem ändå. Här är mina 5 favoriter från min mobil! 

 Denna vårkappa hittade jag på Myrorna i Sundbyberg. Någon månad senare hittade jag klänningen  som hörde till, i samma tyg och allt, fast på Beyond Retro. Kommer inte ihåg varför jag inte köpte denna, men jag hade nog inte använt den.

 En söt liten bakelse som jag hittade på Myrorna i Jakobsberg. Den var inte så dyr men ganska skör, även om det var mint condition med prislappar kvar och allt.

 En lila dröm från Beyond Retro. Denna ångrar jag att jag inte köpte, men jag behövde inga festklänningar resonerade jag. Älskar tyget!

 En grön liten festklänning på Myrorna i Sundbyberg. Beate köpte en liknande som hon hade på en bal, men denna är i lite annan modell. Gillar den, men den är absolut för liten för mig!

Ännu en squaredanceklänning. Denna ångrar jag ibland också att jag inte köpte, men den var lite konstig i modellen, väldigt lång i överkroppen, vilket jag täcker över här med mitt skärp. Älskar färgen och att den är rutig. Vågbandet är också väldigt fint.


a Bientôt!

Alla Hjärtans Dag



Jag är splittrad kring alla hjärtans dag. Jag gillar inte att det ska köpas en massa grejer. Jag gillar inte att det i skolan blev så tydligt vem som var populär och vem som inte var det. Men jag gillar tanken på att använda en dag åt varandra. Det behöver heller inte vara ens hjärtevän, det kan även familj och vänner. Men såna dagar borde finnas en gång i månaden. Eller en gång i veckan. Minst. Så därför kommer jag inte köpa något till Kalle och han kommer inte att köpa någonting till mig, denna alla hjärtans dag. Förra året deklarerade jag i en insändare till DN hur mycket jag älskar honom. I år kanske jag bara säger det. Eller så övar vi lite på brudvalsen, eftersom vi ska gifta oss i höst.


a Bientôt!

måndag 13 februari 2012

IKEA

I helgen var jag och Kalle på IKEA. Vi är inte där så ofta, och vi valde att åka dit en fredag kväll, vi var nästan helt ensamma i hela varuhuset! Så ett tips om ni ska till IKEA: Fredag eftermiddag/kväll. 

 Vi köpte bland annat en ny skärm till vår fina 60-talslampa. Kalle valde en kopparfärgad skärm.

 Lite nya dokumentsamlare är alltid trevligt. Randigt och blått.

 Passar bra nu när vi har fixat till i arbetsrummet och rensat i bokhyllorna.

 En rosa ram till vår affisch över hela året. Perfekt, har redan använt den för att planera min påsk och en eventuell resa till en av mina favoritstäder.

Också en till lampskärm till mässingslampan. Denna föra var så sliten i tyget, sedan gillar jag denna skärm med bästa färgkombinationen orange och cerise.

a Bientôt!

söndag 12 februari 2012

Mobilbilder

En blandad kompott från min mobil! 

 Prins Eugens Waldemars udde med mamma och pappa i somras.

 Himla fint var det!

 Nu får sommaren snart komma tillbaka tycker jag!

 Råsunda bio, den finaste i Stockholm.

 En fin bild på min väg till pendeltåget som jag går varje dag. Fast nu är det inte lika soligt och grönt, snarare vitt och grått.

 Höstlöv.

 Jag och höstlöv.

 En svan. Denna har jag som bakgrundsbild på mobilen min.

 En inspirerande annons från IKEA i en tidning. Älskar att blanda mönster med mönster med mönster!

 I mamma och pappas badrum blir det så fint ljus. Speciellt i mammas kristall.

 Fina från en tidning.

 Sergel.

 En bakelse som är den godaste jag ätit hittills tror jag, på Citykonditoriet i Stockholm. Gå dit! Billigt och bra!

 Beate var med den gången.

 En söt emma-fåtölj som jag var på väg att köpa. Men var skulle den fått plats?

 Vi tänkte ett tag byta ut vårt matbord i köket till två fåtöljer och ett litet runt bord, men projektet rann ut i sanden.
 En frisyr jag blev väldigt nöjd med.

 Min favorit på Arkitekturmuseets pepparkakshustävling. Denna vann dessutom.

Min väg til skolan. Jag ville fota rimfrosten, men den ville inte bli fotat.


a Bientôt!