onsdag 30 november 2011

I väntan på

Såhär har jag nu smyckat mitt hem i väntan på julen, den bästa högtiden på hela året. Dessutom firar jag och Kalle ett år som förlovade på julafton. Så presenten jag köpt till honom är ovanligt bra i år... 

 Såhär ser vårt sovrumsfönster ut från utsidan.

 Hyancint är den bästa blomman nu, så jag köpte 5 stycken och placerade i hela huset. Tre fick bo i bersåskålen som fått vila i skåpet sedan september. Det är bra att ha så mycket saker att man kan byta av ibland så att man inte tröttnar!

 En liten blå fick bo på öppna spisen.

 Och ännu en i den blå lilla marimekkoskålen. Kilade fast den med lite mossa också, så att den kunde stå upp. Mossa kan man antingen hämta i naturen eller köpa hos floristen, jag köpte min hos floristen, 30 :- för en påse.

 Mässings-stjärnorna fick hänga vardagsrummet i år.

 Adventsljusstaken fick som vanligt bo i köket. Med ännu fler hyacinter som vanligt. Amaryllisen växer som en tok, undrar när den ska slå ut?

 I arbetsrummet fick den lilla röda stjärnan bo, den var borta förra året, men så hittade jag den i ett skåp och den fick vara med igen. Köptes på en loppis när jag bodde i Nässjö.

Också så sovrummet igen, med den vita metallstjärnan. Jag gillar verkligen dessa, så himla fina!

a Bientôt!

Ett julklappstips

Att köpa julklappar kan vara himla svårt. Då är det kul att hitta webbutiker som Quietland, där det finns massvis med fina handgjorda unika smycken. Jag köpte även en julklapp till mig själv, en liten basker i ljusblått man kan ha till en klänning man gillar. Fast vad jag köpte i julklapp till andra får ni se sen efter jul!

a Bientôt!

tisdag 29 november 2011

De som Fattas

Just nu är det en del bloggar som plötsligt försvinner, som inte kan blogga mer eller som helt enkelt bara sluta. Detta blir ett inlägg där jag radar upp dessa och kanske får jag ett svar på vissa av dem tog vägen. För det var ju himla bra bloggar verkligen! Här är några favoriter som plötsligt försvunnit av olika anledningar:



Miri, en riktig favorit som valt att sluta. Hennes blogg var en de första jag läste. Det känns himla tomt!

Glamour och Fläskpannkaka: Var en av mina första läsare som både länkade till mig och började kommentera flitigt. Vart tog du vägen? Häftigare garderob får man leta efter!

Garderobstankar: Fina Catrin som drev en väldans trevlig vintageshop på nätet som lade ner den och nu även bloggen. Kommer ni ihåg Catrin?

Elinkan: Fanns på Radarzines hemsida men inte längre. Är det någon som vet vart hon tog vägen?

Sugartime: Skrev om många fina saker: loppisfynd och sina tankar om olika saker. Saknar verkligen denna blogg! Vet inte om hon slutat permanent, en dag slutade inläggen ramla in helt enkelt.

En magisk purt till en annan värld: Fina Moa som skrev om sitt pyssel och sina fina kläder.

Oh Darling: Hon slutade blogga precis när jag började. Hon hade en trevlig blogg och några av de finaste klänningar jag sett. Vet inte som blev av henne, vet ni?

Vintagesmulor: Frida som driver Vintagesmulor fortfarande har slutat blogga, en riktig förlust. Hon skrev de roligaste texterna och hade den bästa humorn. Vad gör du nu för tiden Frida?


Jag tänker på er ibland. Undrar vad ni gör. Hoppas ni kommer tillbaka nån gång, om ni gör det, säg gärna till!


Vilka bloggar saknar ni?

Ännu en ny Klänning

 Här är ännu en ny klänning.

 Jag köpte den på Tradera för ett tag sedan och det är riktig favorit!

 Den är vid i kjolen och har fint mönstrat tyg i fin struktur.

 Jag tror den är 50-tal, men den kan också vara tidigt 60-tal.

Den är mer urringad i ryggen, något av det finaste jag vet!

a Bientôt!

måndag 28 november 2011

Höstmat

Detta blev middagen ikväll, fyllda paprikor! Det har blivit en riktig favorit och passar bra nu på hösten när paprikor är bäst.

Jag fräser lök, köttfärs och oregano i en stekpanna, fyller paprikor med det, häller på passerade tomater och in i ugnen i 20 minuter. Blir himla gott! Till det hade vi ris och brysselkål!

a Bientôt!

The Longer The Waiting

 Jag har köpt en ny klänning. En riktig 60-talare som jag hittade på stadsmissionen i Sundbyberg.

 Den kanske ska få vara med på julafton, färgen är himla fin!

 Den är välsydd, med fina veck i kjolen och söta knappar vid kragen.

 Det är himla kul att kunna hitta riktigt fina kläder för nästan ingenting, 100 :- gav jag.

Gillar den himla mycket! Andra saker jag gör just nu är att slå in julklappar, pyntar hemma och pluggar för fullt! Vad gör ni?

a Bientôt!

lördag 26 november 2011

Jag har inte glömt er

Dagarna i november går lätt åt till julklappsletande, jobb, skola, pyntande och städande. Så jag har inte glömt er, jag har bara inte hunnit. Jag har pyntat hemma till i jul, (Bilden är från förra året, men ljusstaken fick stå på samma ställe i år!) jag har pluggat mycket, jag har inte hunnit fota något av det jag vill visa, bland annat två nya klänningar och allt pynt. Imorgon jobbar jag hela dagen men på måndag är jag hemma och då ska jag fota alla saker jag vill visa er! Både så det räcker och blir över!

a Bientôt!

onsdag 23 november 2011

En Tavelvägg

För ett tag sedan tog vi bort dörrarna till sovrummet, eftersom de efter ett år här inte stängts en enda gång. När vi tagit bort dörrarna såg det ur såhär en stund. Men så tröttnade jag och gjorde en tavelvägg istället. 

 Jag samlade ihop alla tavlor jag kunde hitta som gick att hänga upp och gjorde ett litet kluster mitt på väggen.

 Alla tavlor och bilder är favoriter, där man bland annat kan hitta mig och Beate på 90-talet, mamma och pappas första bröllopsfoto, vår gamla hund Tess, en bild på mig och morfar som är en favorit och Kalle för 4 år sedan. Sedan vill jag komplettera med fler bilder på vänner, mormor, farmor och farfar och annat fint.

Älskar att blanda gamla sköra ramar med konvext glas med ramar från IKEA med speglar samt tavlor som bara består av clips och glas. Himla fint!

a Bientôt!

tisdag 22 november 2011

En Flytt

För ett och ett halvt år sedan flyttade vi hit, till en lägenhet som jag ibland tänker är för bra för att vara sann. Jag hittade lite bilder från när vi flyttade in som jag inte kommer ihåg att jag sett eller visat tidigare. Det var den 23 juni vi började möblera och fixa och jag som är otålig ville ha klart allt på en gång. Det känns så länge sen nu, tiden går så fort. 

 Ett stökigt vardagsrum.

 En vas som kastar fina ljusstrålar på en duk.

 Stora fönstret som inte var putsat, och fåtöljerna utspridda.

 Alla ljuslyktor som stod i fönstret.

Också vardagsrummet igen. Ni kanske kan se hallen, där det är stora röda fläckar på väggen, det var när vi provmålade, innan var det en ljuslila som vi inte var nöjda med. Det var bilder av en flytt, vi har hunnit bo in oss här nu under de ett och halvt åren vi bott här. Himla fint!

a Bientôt!

måndag 21 november 2011

Long Play

Häromdagen fick vi ett pysselryck och gjorde en LP-skål. Här hittar man en fin guide. Det var busenkelt och nu har vi någonstans att ha våra mandariner.

a Bientôt!

söndag 20 november 2011

Röda Blommor

Idag ska jag jobba, som jag gör nästan varje helg. Då klär jag mig inte som jag gör annars. Ibland kan det bli en och annan klänning, men även byxor, som idag. 

 Klänningen är ett nytt fynd som jag hittade häromveckan.

 Den är lite genomskinlig med fina blommor i rött och grönt. Den är från början från Monki men jag hittade den på stadsmissionen för 80 kronor.

 Ibland känns det lite fånigt att köpa kläder som är yngre än ett år (jag tror denna klänning är från Monkis förra kollektion) men jag tyckte himla mycket om den och då gör det inte så mycket. Hellre det än att köpa nytt tänker jag.

 Till det har jag ett halsband jag fått av farmor som jag är himla glad i och byxor i svart jag fått av mamma.

Det var allt för denna gång!

a Bientôt!

lördag 19 november 2011

Livrustkammaren

Denna dag har mest gått åt till att städa huset grundligt. Men mitt på dagen fick vi ett infall att åka på utflyt, så det gjorde vi! 

 Såhär ser jag ut i höstkläder, kappa vintage Betty Barclay, handskar Åhléns, halsduk gammal H&M Herr-avdelning, basker vintage.

 Vi åkte till Kungsträdgården och gick till Livrustkammaren där vi såg Kunglig Vintage. Så himla fint! Tycker även att den permanenta utställningen är himla bra, även om jag kan den utantill.

 Det fotades ingenting på Kunglig Vintage, tänkte om ni ville dit och se den själva. Jag tyckte det var himla spännande, det fanns både från 1905 fram till idag, med tonvikt på min favorit, 50-60-tal.

 Stockholm på eftermiddagen är himla fint, speciellt nu när det mörknar så fort!

 Kungsträdgården, med NK-skylten i bakgrunden.

Sedan åkte vi hem för att äta middag.

C'est Tout! a Bientôt!

fredag 18 november 2011

Fika och Blommor

Jag har inte glömt er! Har bara haft mycket att göra. 

 Såhär kan ett fika se ut hemma en fredag när man är hemma och pluggar. Kaffe och kaka som mormor skickade med samt nya Antik-tidningen. Kakan är som en makarong, fast mandlarna är inte skållade innan de mals till mjöl. Hon har bakat såna länge, långt innan de blev populära och började kosta 20 kronor styck. Himla goda, måste lära mig att göra såna!

 Jag har köpt en amaryllis. Det är kanske lite tidigt, men den kommer vara fin även om den slår ut innan jul!

Jag har även köpt en liten hyacint. Med mossa i krukan blir det fint och juligt! Går att hämta ute eller köpa hos sin florist.

a Bientôt!

tisdag 15 november 2011

Fynd från en liten Resa

Nu är jag hemma igen efter en liten vistelse i Umeå. Jag tog inte med mig någon kamera heller. Men lite fynd tog jag med mig hem! 

 En liten kudde i form av en elefant. Kalle gav honom namnet Jörgen, men jag vet inte, ser han inte mer ut som en Malte?

 En fin julduk som jag ska tvätta och stryka så får ni se den då!

Samt en fin tovad blomma som jag jag fick av mammas snälla kusin vi hälsade på! Tack så mycket!

Det var himla trevligt att åka bort lite och inte tänka så mycket på skola och allt, och nu när jag är hemma igen har jag massa inspiration att pyssla med!

a Bientôt!

lördag 12 november 2011

Ume

Nu är jag i Umeå hos mormor! Jag hälsar på under helgen och är tillbaka igen på måndag! Mormor ska lära mig göra palt, vi ska gå på loppis, gå på stan och fika på NK och hälsa på släktingar. Jag hann ju aldrig åka till Umeå i sommras, eftersom jag jobbade så mycket. Ska bli kul med en liten resa och att träffa mormor!

Mamma min kommer från början från Umeå, men flyttade till Stockholm som ung. Hon stannade i Stockholm och fick mig och Beate. Därför har jag och min syster hälsat på i Umeå varje år sen vi var små, både på sportlov, sommarlov och höstlov. Ibland även jullov. Jag gillar verkligen Umeå, det är en fin stad och jag har många fina minnen härifrån.

a Bientôt!

fredag 11 november 2011

Paint by Numbers

Vem säger att skor måste vara svarta?